Bio

Momenteel

... werk ik aan oude en nieuwe songs.
... aan een audiotheek met composities voor beeld.
... en last but not least heb ik me weer op het bouwen van sites gestort met alles wat daarbij kan horen.

dijckhof

De dijckhof

2002-heden De Dijckhof
Ik ben als "aanhang" op de Dijckhof terecht gekomen. Mijn vrouw had op deze zorgboerderij het kleinste schooltje van Nederland. Wij konden er komen wonen als achterwacht-gezin. Op de achtergrond waken, voorbeeld geven, opletten en ingrijpen waar nodig maar vooral goeie buur zijn. Ik ben er ook gaan werken als werkleider "klussen". Daarnaast verzorgde ik met het buurgezin in de week-ends en vakanties de dieren.
Na een reorganisatie en verbouwing is ons werk en betrokkenheid geslonken tot 'slaap'-waken.

De cariere van mijn vrouw, als juf maar zeker als schrijfster van kinderboeken, had veel meer perspectief dan mijn muzikale aspiraties. Daarom heb ik mij, met zeer veel plezier, hoofdzakelijk bezig gehouden met de verzorging onze dochter en zoon en alle daarbij horende huiselijke beslommeringen. Maar nu zijn ze 11 en 8 jaar kan ik mij, als herintredende huisvader, weer bovenop de muziek storten.

.... en meer

Noodzakelijkerwijs heb ik er altijd van alles naast gedaan, simpelweg omdat het me niet lukte van de muziek te leven. Dus voor 'de activa' . . . voor de lol . . . en voor het engagement . . .
1999-2003 Zelfstandig grafisch ontwerper. Diverse websites, advertenties, filmpjes en logo’s of huisstijl gemaakt voor diverse ondernemingen. Enkele foto opdrachten.
Met de opkomst van (zeer makkelijk te verkrijgen) software lag het ook binnen mijn bereik om films en websites te maken en van alles grafisch vorm te geven. Dat heb ik o.a. kunnen doen voor B&M, maar ook voor andere meestal startende bedrijfjes.

1996-2001 Opzetten van de rekwisieten afdeling, kantoorwerkzaamheden en PR voor Brandwacht &Meijer een decor- en interieurbouwbedrijf.
1993-1994 Utrechts Platform ter ondersteuning van ex Joegoslaviƫ georganiseerd.
Ik werd doodziek van wat er in voormalig Joegoslavie gebeurde in de jaren 90. Samen met gelijkgezinden hebben we een jaar lang diverse activiteitten en een inzamelingsactie op touw gezet.
1981-1983 A’frts stadsjournaal

Muziek maken, componeren en opnemen

Van 1994 tot 2000 heb ik de poging gewaagd om een commerciele studio op te zetten. Het Componisten Atelier, een goed klinkende prettige werkruimte die leeg gehuurd kon worden of gevuld met ingehuurde apparaten. Dat bleek echter een leuk idee in de verkeerde tijd te zijn. Wel heb ik er veel demo's en cd's opgenomen met o.a. Vocaal herenkwintet Intermezzo, The Boogie man en hoorspelen, diverse Commercials, Stem opnamens, geluidsdecors en filmmuziek gerealiseerd.
Opdrachtgevers oa: LOKV, Cult. Raad Zuid Holland, Konmar, NOT, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, GBA, Ned. Centrum Recreatie, VPRO kindertelevisie, Gem. deelraad A'dam Westerpark, Kink, IHC mining, Universiteit Utrecht.
Voor Studio CompAt had ik in de Sterrenbos-studio's in Utrecht, een anti-kraak multi-cultureel bedrijven-complex, een ruimte gehuurd waar ik samen met JanKees Maandag een studio ben gaan bouwen; Studio Moltien. Van een aannemer & studio-bouwer die daar ook aan het werk was leerden we de kneepjes van het vak. In tegenstelling tot onze verwachting dat we voor scholen en instellingen zouden gaan werken, kreeg ik veel vragen van regisseurs, choreograven en cineasten (waarmee ik 'live-produkties' deed) of ik voor hen muziek wou componeren en opnemen. Zo werd Moltien een persoonlijke werkplaats voor mijn muziek bij beeld.
Zie ook studiobouw

baarden

livefc

Bands


Stennus

Nederlandstalige Rockband

 

Fast Change

WildRomance-cloon

 

S5

Oefenruimte band

leraar

Muziekles geven

Direct vanuit mijn middelbare school ben ikzelf het onderwijs ingerold. Eerst van 1984 tot 1988 met de Stichting Cervelaat als 'begeleidend docent muziek produkties' voor diverse scholen en instellingen, en later met mijn eigen Stichting Moltien. Nummers schrijven en begeleiden voor muziek-theater stukken op middelbare scholen, werk- en vakantieweken muziek-theater en film begeleiden, voor o.a. de Lindenhorst in Drente en het Nat. Scholierentheater Festival. Ik heb van 1990-1994 als docent muziek op de docenten opleiding drama in Arnhem lesgegeven. Gelijktijdig gaf ik workshops voor o.a. de Kunstbende, LOKV en diverse lokale instellingen.

Muziekles krijgen

Ik heb mijzelf vanaf mijn 9de 5 jaar lang naar pianoles toegesleept. Op de muziekschool in Amersfoort kreeg ik les van een bijna te vriendelijke -zeer klassiek ingestelde- docent, die ik daarom ook "Meester" noemde. Ik wou nooit spelen wat er op papier stond en daar kon hij weinig mee. Uiteindelijk heeft hij mij, omdat ik na 4 jaar nog op 'fur Elise-niveau' zat, harmonie-leer gegeven, waar ik later zeer veel profijt van gehad heb. daarvoor bij deze alsnog bedankt Meester Franken.
Ik vond gitaar echter veel stoerder, en in ieder geval handzamer. En nadat ik 3 akkoorden had geleerd wist ik op mijn 13de hoe mijn toekomst zou moeten worden. Ik had 'Let it be' van de Beatles gezien en de magie daarvan was me naar het hoofd gestegen. Ambitie op dat level was al snel verdwenen maar de drang om muziek te maken is gebleven. Het is uiteindelijk allemaal iets anders gelopen, maar ik speel nog wel gitaar en piano.
Met uitzondering van pianoles heb ik geen gedoceerde ondersteuning meer gehad en ben mezelf toen ook maar "Audio-Didact" gaan noemen.
Naspelen, copieeren en daarna mijn eigen weg gaan was het credo. Zo'n eigenwijze weg kan je ver brengen maar of je dan ook nog kan zien waar je heen gaat? Mij is dat niet gelukt. Uiteindelijk stond ik, op muzikaal gebied, ergens waar ik dacht: "What the fuck, doe ik hier?" Toen ben ik maar andere dingen gaan doen.

pianoduoacgit

babyNest en school

1962  Geboren in Bilthoven. Getogen in Amersfoort.
Op de middelbare school heb ik me, geheel in de geest van de tijd, grenzeloos geergerd aan gezag. Dat heeft geresulteerd in een illegale school- en muurkrant. En in mijn eindexamenjaar heb ik de musical: "Is er leven na de school?" geschreven. Mijn diploma heb ik wel gehaald en daar is verder alles mee gezegd.
Rond '82 verhuisd naar Utrecht, waar ik een blauwe maandag Nederlands en omgangskunde heb gestudeerd aan de Lerarenopleiding. Meer voor het contact en de societeit dan om in het nederlands te leren omgaan.

jannekeadvert
blog
tanneke advert