Cd's

hoesback

Back from where I left off

Terug naar waar ik eens begonnen was, in muzikale zin. Cleane fender, blues, boemtjikboem drums en geen violen.
Bijna alle nummers op "Back from..." zijn 15 tot 25 jaar oud, en zo ook de meeste teksten. Maar'Anything' en 'Goodnight' zijn jonger. Ik heb altijd 'mijn Something' willen schrijven en dat is 'Anything' voor mijn vrouw geworden. En het slaapliedje wat ik voor mijn kinderen neuriede als ik ze naar bed bracht heeft een tekst gekregen.
Alle nummers zijn opgenomen op een Apple G4 Powermac via Logic Pro 6, met drums van Toontrack en een piano van Gigastudio. Levende gitaren en bas via Line 6 XT live en Bas POD XT. Alle zang via SE 2200 A en Tube Mp Studio.
Mix is intern gedaan in Logic en de mastering via Wavelab met Waves.

2010

1. Tinge of grey
2. Cold cold fire
3. Where were we
4. Got to get easy
5. Anything
6. Adrenaline
7. Domestic warfar
8. Ball solitaire
9. Stop to continue
10. Back from where I left off
11. Goodnight

hoesbananaI ate a banana and I drank some wine

"Dressed up monkey" goos Banana.
Een cd met als motto; "Misschien kan de band het zo doen...."
Het is een ode aan sommige van mijn muziekhelden geworden, een soort muzikale puzzle van herkenning en eerlijk plagiaat.
Goedbedoeld gedateerde nummers met teksten die nog net niet over mijn persoonlijke houdbaarheidsdatum heen waren. Opgenomen met Logic op een Apple G4, met drum samples van toontrack en een vleugel van gigastudio. M'n Strat heeft concurentie gekregen van Epiphone's, en zij en de bassen zijn weer opgenomen via line6 POD's.

2009

1. It must be Rock&Roll
2. Renew you
3. You've gor ways
4. Stage is calling
5. Long blond beautiful girl
6. Don't let time
7. You're not gonna get it
8. Hustling
9. Margueritha
10. Eat at home
11. The heat
12. I ate a banana

hoesdrumDressed up monkey

Deze 12 zeer verschillende nummers, geschreven op evenzoveel uiteenlopende momenten met bijna dezelfde onderwerpen, zijn als eerste opgenomen. Lang geleden waren ze al (bijna) af en ik heb geprobeerd ze op te nemen zoals ik ze toen wou horen.
Voor het eerst goed samengewerkt met mezelf. Eindelijk eens geen discussies over een woord of een akkoord. En dat ze zijn opgenomen is een prettige overwinning.
Alle opnames zijn gedaan op een Apple G3 met Logic 6. Een freeware versie van Gigastudio op pc liep mee net als een Akai S2000 voor de samples. Alle gitaren en bassen zijn direct ingespeeld, net als de zang natuurlijk, de rest komt uit een doosje. Van drums tot piano, van viool tot toeter.
Het meeste materiaal is intern gemixt in de G3 maar het kwam allemaal bijelkaar op een Behringer mengtafel. Er was 1 microfoon, de SE 2200 A, 3 effectapparaten en voor mijn strat de line6 POD2.
De aangeklede aap had zijn eerste kunstje gedaan.

2008

1. Ordinary madness
2. Loose this blues
3. Make up your mind
4. Mystery
5. Heaven ain't dry
6. Hard work
7. For the both off us
8. Eggs
9. The sun also rises
10. Hello and goodbuy
11. Dressed up monkey
12. Up and down the streets
jannekeadvert
blog
tanneke advert